Düdüklü tencere konusunda epeydir düşünüyordum : ) İndirim bekledim olmadı, fırsat kolladım yapamadım, en son aldığım sitede birkaç indirim bir araya gelince fiyatı benim için çok uygun oldu, tam başlıkta yazan, aşağıdaki modeli aldım.
Tencere, kullanma kılavuzunda yazan öneriler uygulandığında tam sonuçlar veriyor. Küçük tencereye büyüğünün kapağı da uyduğu için günlük yemekleri de küçük tencereyi düdüklü olarak kullanarak yapmak mümkün. İlk olarak börülce pişirdim, gösterge hazır olduktan sonra 5 dakika tuttum, ve çok güzel pişmişti. Sonra taze fasulye yaptım. Önce tenceredeki max göstergesine dikkat etmeyip çok doldurduğum için tencere tam kapanmamış, gösterge bir türlü hareket etmeyince, açtım, tekrar yerleştirdim içindekileri, 7 dakikada lokum gibi oldu. Son olarak dün yeşil mercimekli sebzeli bir yemek yaptım, 12 dakikada pişirdi. Çalışan bir anne olduğum için pişirme süresinin kısalığı çok önemli. Tabi ki vitaminlerinin korunması da çok iyi. Piyasadaki diğer pahalı klipsli filan ürünlere hiç aldanmamanızı öneririm. Bu tencere basınçlı pişirici olarak geçiyor zaten, içindeki havayı tamamen boşalttığı için bu kadar kısa sürede basınçla pişiriyor.
Kullanımla ilgili bir video da çekmek istiyorum çünkü ben araştırırken bu konuda sadece bir tane Türkçe video görmüştüm, o da sağ olsun aydınlatıcı olmuştu : )
Güncelleme: Bir güncelleme yapayım, son
durumu paylaşayım istedim. Düdüklüm bir yıldır elim ayağım dostlar! Yani
bi omlet yapmıyorum, kalan tümm öğünlerde neredeyse her gün kullanıyorum.
Yalnız bir konuya dikkatinizi çekeyim, birkaç ay önce kapaktaki kontrol
panelinin iç kısmındaki minik siyah valf contası yırtılmış, haberim yok,
tencere basınçlı pişirmeye geçmiyor! Aradım müşteri hizmetlerini, tarifle filan problemi
anladık. Bana servisin numarasını verdiler, whatsapptan görüştük ve kargo
dahil 23TL'ye yenisini gönderdiler. Yıkarken çok dikkat etmek gerek,
ayrıca hem çok doldurmamak, hem de kemikli et çorba filan haşlarken keskin parçalara dikkat etmek gerek. Ben zaten bu konuların hepsine çok dikkat ediyordum, nasıl oldu anlamadım, garanti kapsamına girmemesi kötü tabi. Yaklaşık 400 kullanım/2 yıl sonra lastik de değişecek. Servis Whatsapp tlf: 0542 8964225
Bir de pişirme süreleriyle ilgili bir kaç bilgi vereyim. Malum Fissler'imiz Aleman yapımı, kullanma kılavuzunda geyik gulaş, karaca sırtı, milano lahanası gibi elit bir seçki sunmuşlar ama Adanalı gözler bir patlıcan tava, bir boyun/kelle, bir kuru fasulye pişirme süresi arıyor, bulamıyor. Ben bir kaç fikir vereyim siz artı/eksi bir iki dakika ayarlayın artık.
- (Etsiz) Patlıcan tava, taze fasulye, bezelye, bamya: Yeşil gösterge çıktıktan sonra 7 dakika, kademe 1. (Etli ise önce eti biraz kavuruyorum, sonra yine aynı, 7-8 dakika)
- Kuru baklagiller: Yeşil gösterge çıktıktan sonra (YGÇS) 13-14 dakika, kademe 2.
- Kemikli et, boyun, kelle: YGÇS 20 dakika, kademe 2.
- Yapraklı bitkiler, enginar (soyulmuş-doğranmış): YGÇS 4-5 dakika, kademe 1.